VIETNAMSKI ZVITKI ZA GUŠT

S pomako iz javorjevega sirupa s čilijem

Že ime pove, da je to hrana, ki je k nam prišla iz razposajenih vietnamskih ulic. Mi smo jih vzljubili skoraj tako kot naše štruklje. No, štruklje vam predstavimo kmalu. Tokrat smo kuhinjo napolnili s svežimi in malo bolj eksotičnimi sestavinami, ravno pravšnjimi za odlično in barvito osvežitev v pomladnih mesecih. Priprava je enostavna in zabavna. Okus pa … Prepričajte se sami.

Potrebuješ:

ZA ZVITKE:

  • 8 listov zelene solate
  • 1 bučko
  • 1 večji korenček
  • ½ sladkega manga
  • 4 rdeče redkvice
  • 8 očiščenih repkov gamberov
  • 8 vejic svežega koriandra
  • 8 listov (tajske) bazilike
  • 40 g tankih riževih rezancev
  • 8 lističev riževega papirja

 

ZA POMAKO:

  • Sok dveh limet
  • 1 strok sesekljanega česna
  • Ščepec naribanega ingverja
  • 1,5 jušne žlice ironberry javorjevega sirupa s čilijem
  • 0,5 dl vode
  • 0,5 dl ribje omake
  • 1 žlička sojine omake

Vse sestavine med seboj mešamo.

Pripraviš:
Zelenjavo operemo in jo narežemo na tanke rezine. Rezance namočimo v mlačni vodi, da postanejo mehki. Gambere popečemo na ponvi.

Ko imamo vse sestavine pripravljene na kupu, pričnemo z zavijanjem.
Rižev papir, enega po enega namočite v hladno vodo in ga položite na vlažno leseno desko. Na sredino vsakega papirja položite vse sestavine, ki ste jih pripravili. Zvitek nato zavijete.

Zvitke prerežemo na pol in jih postrežete. Pomako prelijte v manjšo skodelico in postrezite skupaj z zvitki.


Nasvet:

  • Za približno 8 zvitkov.
  • Zvitkov NE cvremo na olju.

Starejše objave Novejše objave