AZIJSKA SKLEDA TE GLEDA

Tokrat se le v mislih in kuhinji približamo odličnim in polnovrednim azijskim okusom. Zelenjavnice na tisoč in en način, riž v vseh barvah in oblikah, začimbe, začimbe, začimbe ... Če znamo pa lahko obrok pojemo kar s palčkami. Ker paše jesti malo drugače. 

POTREBUJEŠ: 

SESTAVINE ZA CVRENJE:

  • ½ glave cvetače
  • 250 g brstičenga ohrovta
  • 70 g moke
  • 100 ml vode
  • 1 žlička soli

SESTAVINE ZA GLAZURO:

SESTAVINE ZA ZRAVEN:

  • bulgur
  • avokado

 

PRIPRAVIŠ: 

Predhodno ogrej pečico na 180 stopinj celzija. V skodelici zmešaj sestavine za cvrenje cvetače in brstičnega ohrovta. Zelenjavo pomoči v maso in položi na pekač. Peci jo 25 minut, med tem časom pa pripravi sojino glazuro. Po 25 minutah vzami zelenjavo iz pečice, jo premaži s sojino glazuro in peči nadaljnih 5-10 minut na 200 stopinj celzija. Postrezi s kuhanim bulgurjem in avokadom.

Recept: @everyday_breakfast_club


Starejše objave Novejše objave