V mesecu, ko so listki pisanih barv, mora biti tudi naša prehrana pisana, raznovrstna in predvsem barvita. In zakaj ne bi kruhu dodali borovnic, če lahko. In tako je v svoji kuhinji eksperimentirala Eva.
Hrustljav navzven in mehak navznoter, poln hranilnih sestavin in neverjetno okusen. Kot pecivo, a bolj hranljivo. Kot bananin kruh, a z borovnicami.
POTREBUJEŠ:
- 1 skodelica kokosovega mleka
- ½ skodelice borovničevega jogurta
- 2 skodelici moke
- 1 ½ žličke pecilnega praška
- ½ žličke sode bikarbone
- Ščepec soli
- 1 skodelica sladkorja
- 2 žlički Ironberry 100% borovnice v prahu
- ⅓ skodelice zamrznjenih borovnic
PRIPRAVIŠ:
Pečico segrej na 180°C. V veliki posodi zmešaj vse suhe sestavin in nato dodaj še ostale z izjemo borovnic, ki jih prišparaj za konec. Vse skupaj dobro premešaj. Maso prelij v posodo, obloženo s peki papirjem. Peči približno 1 uro oz. dokler kruh lepo ne naraste. Ko je pečen, lahko zraven postrežeš še sveže sadje ali mu dodaš preliv. Na primer javorjev sirup? Mmmmm.
Recept: Eva Sušin.