ČIJA SLADICA V KOZARČKU

Hitro, zelo okusno in noro lepo za pogledat. Še ena sladica, kjer bo slaba vest ljubosumna, da ni prišla na svoj račun. Pa čeprav boste vi zadovoljili vašo potrebo po sladkem. 

 

POTREBUJEŠ (za 2 porciji): 

ZA PODLAGO:

Po želji dodaj še Ironberry javorjev sirup

 

ZA KREMO: 

  • 150 g namočenih indijskih oreščkov 
  • 60 ml skodelice vroče vode
  • 60 ml Ironberry javorjevega sirupa
  • 40 ml kokosovega olja (stopljenega) 
  • 15 ml limoninega soka
  • 1 žlička ekstrakta vanilije
  • 2-3 žličke Ironberry 100 % brusnice v prahu 

 

PRIPRAVIŠ:

  1. Indijske oreščke namoči čez noč v hladni vodi ali za 1 uro v vreli vodi. Nato jih odcedi in na hitro speri. 
  2. Pripravi dva kozarca. V vsak kozarec dodaj 2 žlici čija miksa in 4-5 žlic mandljevega mleka. Po želji lahko vmešaš tudi sladilo. Mešanico razžvrkljaj z vilico in pusti vsaj 30 minut, da se zgosti. 
  3. Vse sestavine za kremo dodaj v mešalnik in dobro zmiksaj. 
  4. Zamrznjene maline razdrobi na manjše koščke in jih na hitro odtali na štedilniku ali v mikrovalovni pečici - le toliko, da na njih ne bo več ledu.
  5. Maline razporedi v tanko plast po vrhu čija pudinga, čez pa z žlico nadevaj kremo indijskih oreščkov.
  6. Sladici za vsaj 30 minut postavi v hladilnik, dokler se popolnoma ne ohladita. 
  7. Na koncu sladici okrasi po želji - dodaj sveže sadje, smetano ali koščke čokolade.

 

Recept je pripravila Eva Sušin: @susiiiiin




Starejše objave