Javorjev sirup z ingverjem

Pridelan na popolnoma tradicionalen način, ne škoduje ekosistemu in je popolnoma brez dodatkov.

  • naravno sladilo
  • brez dodanega sladkorja

Javorjev sirup je naravno sladilo, primeren za vse sladkosnede, ki ne želite uporabljati navadnega sladkorja. Je bolj zdrav od navadnega sladkorja in medu, saj vsebuje veliko večjo koncentracijo mineralov.

Največji proizvajalec javorjevega sirupa je Kanada.

Zgodba o javorjevem sirupu sega daleč nazaj … Že Indijanci in ostala ameriška plemena v severovzhodnih predelih Združenih držav Amerike in iz jugovzhodne Kanade so uporabljali javorjev sok, ki so ga predelali v sirup. Postopek je bil dokaj enostaven, saj so v drevesno skorjo naredili zareze ali luknjice, iz katerih je pritekal sok, ki je sestavljen iz skoraj 90 % vode. Sok so zbirali v posodah in ga segrevali da je voda izhlapela, sok pa je ostal. Procesiranje je v osnovi ostalo enako, od dvajset do petdeset litrov drevesnega soka je treba prevrevati na odprtem ognju, dokler ne ostane približno liter sirupa. Javorjev sirup je bil zelo cenjen dokler ga ni nekoliko izpodrinila uporaba sladkornega trsa. Indijanci so tudi poznali dobre lastnosti javorjevega sirupa, saj je le-ta zelo hranilen in visokoenergijski.

Vsebuje kalcij, fosfor, kalij, železo, magnezij, mangan, B vitamine. V primerjavi z vsebnostjo mleka vsebuje več kalija in v primerjavi z vsebnostjo banan vsebuje več kalija.

Pravi javorjev sirup ima več hranilnih vrednosti kot med ali sladkor in vsebuje kar 54 antioksidantov, ki zavirajo in preprečujejo razvoj prostih radikalov, ki lahko povzročajo raka ali diabetes. Visoka vsebnost cinka in mangana pa skrbita za zdravo srce in ojačan imunski sistem. Vsi ti antioksidanti ga uvrščajo na seznam super živil. Mnogo sirupov je označenih kot naravnih, čeprav je v njih dodanih nešteto umetnih konzervansov, barvil, koruznega sirupa itd. Originalni sirupi so cenovno precej dražji od t. i. imitatorjev.

Kanadski javorjev sirup se označuje s črkami od A do D. A je najsvetlejši in najbolj razredčen ter se deli na AA (zelo svetel) in A (svetel), B je srednji, C temnejši in D najtemnejši.

Najbolj svetli in najbolj razredčeni imajo navadno bolj blag okus in so bolj tekoči kot temnejši, ki so tudi veliko bolj sladki. Seveda se intenzivnost sladkosti občuti tudi z drugačnim okusom sladkosti – po javorju!

Kot naravno sladilo je tako javorjev sirup uporaben v vseh primerih, v katerih navadno uporabljate sladkor: od peke do kave, čaja in celo kosmičev.

Shranjujte ga na suhem, temnem mestu, še najbolje v hladilniku. Neodprt sirup sicer lahko ostane na polici še kar dolgo, a če ga dolgo ne boste odprli in uporabili, utegne potemneti in njegov okus lahko malce zbledi. Če je odprt, a se je na robu steklenice naredila plesen, jo odstranite, sirup pa narahlo prevrite in ga pretočite v sterilizirano steklenico ali kozarec s pokrovom. Četudi bo ob prevretju sirup morda potemnel, to ne bo vplivalo na njegov okus.

  • naravno sladilo
  • brez dodanega sladkorja

 

O UČINKIH:
Sirup ni le dobrega okusa, je tudi blagodejen za telo, saj poleg mešanice sladkorja vsebuje tudi številne minerale in vitamine. V njem najdemo tudi kalcij, fosfor, kalij, železo, magnezij, mangan, vitamin B, folno kislino, vitamin A in biotin. Poleg vitaminov pa v njem najdemo tudi aminokisline. S pomočjo vsega tega javorjev sirup dokazano:

  • pomaga pri tvorbi encimov, ki telesu dajejo energijo,
  • s prisotnostjo cinka varuje vaše srce,
  • uravnava holesterol,
  • nadomešča trsni sladkor, katerega uživanje je ena od najslabših človeških razvad.

 

SESTAVINE:

  • Javorjev sirup z dodatkom ingverja
  • stopnja C
    • temnejša barva
    • močnejši okus

Povprečna hranilna vrednost na 100 g

  • Energijska vrednost 1513 kJ (356 kcal)
  • Beljakovine 0,0 g
  • Ogljikovi hidrati 89 g (od tega sladkorji 80 g)
  • Maščobe 0,0 g (od tega nasičene 0,0 g)
  • Sol 0,04 g

UPORABA:
Kot naravno sladilo se javorjev sirup uporablja čisto povsod, kjer navadno uporabljate sladkor. Pa tudi kot začimba, razstrupljevalec telesa ali omaka pri eksotičnih jedeh.

Uporabite ga:

  • za pecivo ali palačinke,
  • za preliv za sladoled,
  • kot sladilo za čaj ali kavo,
  • kot sladilo za kosmiče,
  • za pomake za vietnamske zavitke in podobne jedi,
  • za v juho,
  • kot preliv za solato,
  • v kombinaciji s čičeriko ali kvinojo,
  • za v smuti ali celo koktajl,
  • za peko mesnih izdelkov,
  • in še in še …

SHRANJEVANJE:
Javorjev sirup je po odprtju potrebno hraniti v hladilniku.

KOLIČINA:
250 ml

Price

13.98

Ni na zalogi

WHY Javorjev sirup z ingverjem?

Javorevji sirupi Ironberry so edini sirupi z več okusi na svetu in so tako uporabni za pripravo marsikatere kulinarične poslastice.
Sirup je narejen iz drevesnega soka, ki so ga ameriška plemena že tisočletja nazaj pridelovala v sirup. V drevo so zvrtali majhne luknjice, od koder je tekel sok. Luknjice ne škodujejo drevesu, saj so se hitro zarastle nazaj. Sok so zbirali v posodah iz brezovega lesa in ga segrevali z vročim kamenjem. Ko je voda izhlapela, je ostal le še sirup.
Vsi vitamini in antioksidanti ga uvrščajo na seznam super živil. V njem najdete snovi, ki jih navadno odkrijemo v različnih jagodah, čaju, rdečem vinu, paradižniku, polnozrnati moki in lanenem semenu!
Indijanci v Severni Ameriki so javorjev sirup tako cenili, da so celo praznovali sladko luno, ki je bila prva polna luna spomladi. Praznovanje je vključevalo tudi javorjev ples.
Drevo, ki je primerno za odvzem soka, mora imeti vsaj 25 centimetrov premera in mora biti staro vsaj 40 let. Iz posamičnega drevesa lahko sok črpajo največ 6 tednov.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g

  • Energijska vrednost 1513 kJ (356 kcal)
  • Beljakovine 0,0 g
  • Ogljikovi hidrati 89 g (od tega sladkorji 80 g)
  • Maščobe 0,0 g (od tega nasičene 0,0 g)
  • Sol 0,04 g

Javorjev sirup z ingverjem, 250 ml

  • Javorjev sirup z dodatkom ingverja
  • stopnja C
    • temnejša barva
    • močnejši okus

V čem se NAŠ javorjev sirup razlikuje od preostalih na trgu?

Naš javorjev sirup je pridelan na popolnoma tradicionalen način, ne škoduje ekosistemu in je popolnoma brez umetnih dodatkov. Javorjev sok zbiramo v divjih in neokrnjenih kanadskih gozdovih. Sok nato previdno prekuhamo v sirup (le toliko, da izhlapi voda). Sirup nato filtriramo in ustekleničimo. Naši sirupi so izjemno gosti in odličnega okusa – tako, kot pravi javorjev sirup mora biti.

10,000+ Happy Customers

Since our start in 2018, our loyal community has blessed us with 19K+ reviews with an average score of 4.5 out of 5. Which is really high, especially when you consider that those missing 0.5 stars are just the work of our begrudging exes.

Customer Reviews

Based on 2 reviews
50%
(1)
50%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
M
Matejka Adamlje

Dobr

B
Borut L

Dober sirup

Pogosta vprašanja

Ali so vaši produkti naravni?

Da, naši produkti so naravni in ne vsebujejo umetnih primesi.

Ali so vaši produkti brez glutena?

Da, naši produkti ne vsebujejo glutena.

Ali so vaši produkti brez GSO?

Da, naši produkti ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmv.

Ali so vaši produkti veganski?

Da, vsi naši produkti so primerni za vegane.

Komu so namenjeni vaši produkti?

Naši produkti so namenjeni vsakomur.

Ali so vaši izdelki varni za uporabo?

Da, naši izdelki so popolnoma varni za uporabo. So brez GSO, brez glutena, veganski, košer in paleo prijazni. Ne vsebujejo dodanih sladkorjev, umetnih arom, kemikalij ali konzervansov.

Kako se vaši produkti uporabljajo?

Naši produkti so lahko del vaše vsakdanje uporabe. Uporabite jih lahko pri pripravi smutijev, smuti skled, pripravi peciv, mesnih jedi, sladoledov, lahko jih umešate v jogurte, napitke, čaje, kavo – karkoli vam v danem trenutku najbolj ustreza.

Kolikšna količina 100% jagodičevja v prahu zadostuje 1 skodelici svežega jagodičevja?

2 čajni žlički zadostujeta 1 skodelici svežega jagodičevja.

Ali pri gojenju uporabljate kemikalije ali pesticide?

Ne, pri gojenju ne uporabljamo kemikalij ali pesticidov.

Kako po odprtju hranim vaše produkte?

Vsi naši produkti so pakirani v embalaži, primerni za ponovno tesno zaprtje, da preprečimo dotok zraka, kar bi lahko povzročilo grudice. Vsebino vrečke lahko stresete tudi v steklen kozarec, ki ga po uporabi dobro zaprete. Produkte hranite v hladnem in temnem prostoru, stran od direktne sončne svetlobe.  Sirupe pa po odprtju hranite v hladilniku.