Borovničev kruh za pocrkljat

V mesecu, ko so listki pisanih barv, mora biti tudi naša prehrana pisana, raznovrstna in predvsem barvita. In zakaj ne bi kruhu dodali borovnic, če lahko. In tako je v svoji kuhinji eksperimentirala Eva.

Hrustljav navzven in mehak navznoter, poln hranilnih sestavin in neverjetno okusen. Kot pecivo, a bolj hranljivo. Kot bananin kruh, a z borovnicami.

Potrebuješ:

  • 1 skodelica kokosovega mleka 
  • ½ skodelice borovničevega jogurta
  • 2 skodelici moke
  • 1 ½ žličke pecilnega praška
  • ½ žličke sode bikarbone
  • Ščepec soli
  • 1 skodelica sladkorja
  • 2 žlički Ironberry 100% borovnice v prahu
  • ⅓ skodelice zamrznjenih borovnic

Pripraviš:

Pečico segrej na 180°C. V veliki posodi zmešaj vse suhe sestavin in nato dodaj še ostale z izjemo borovnic, ki jih prišparaj za konec. Vse skupaj dobro premešaj. Maso prelij v posodo, obloženo s peki papirjem. Peči približno 1 uro oz. dokler kruh lepo ne naraste. Ko je pečen, lahko zraven postrežeš še sveže sadje ali mu dodaš preliv.  Na primer javorjev sirup? Mmmmm. 

Recept: Eva Sušin. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Brezplačna dostava pri naročilih nad 40€!
This is default text for notification bar