ČOKOLADNI FUDGE Z BRUSNICAMI

Popolna čokoladna sladica za praznovanja ali crkljanja v dvoje. Enostavna priprava, z dodatkom Evinih koristnih nasvetov kako do popolnega fudge-a.

Potrebuješ:

Sestavine:
  • 120 ml kokosove kreme (krema na vrhu pločevinke kokosovega mleka)
  • 80 ml javorjevega sirupa
  • 1 čž vanilijevega ekstrakta
  • Ščep soli
  • 200 g čokolade
  • 1 čž brusnic v prahu
  • 50 g pekan orehov, nasekljanih
  • Posip po želji

Pripraviš:

  1. Z ročnim mešalnikom dobro zmešamo kokos, javorjev sirup, vanilijo in sol.
  2. Čokolado stopimo nad parno kopeljo. Nato jo med mešanjem vlijemo v javorjevo zmes.
  3. Vmešamo še brusnice v prahu.
  4. Pekač (velikosti cca 10×20) cm obložimo s peki papirjem in po dnu posujemo približno ¾ nasekljanih pekan orehov. Oreščke enakomerno prelijemo s čokoladno kremo.
  5. Pekač nekajkrat nežno udarimo ob pult, da se znebimo morebitnih mehurčkov.
  6. Po vrhu posipamo preostanek pekan orehov in dodatke po želji.
  7. Postavimo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure, da se čokolada strdi. Nato čokolado odstranimo iz pekača in narežemo.

Shranimo v nepredušno posodo v zamrzovalniku, dokler ne postrežemo.

NASVETI  ZA PRIPRAVO:

Kokosova krema je trši del kokosovega mleka, ki ga najdemo na vrhu pločevinke. Kokosovo mleko naj bo polnomastno. Pred pripravo recepta naj bo kokosovo mleko vsaj 24 ur v hladilniku – tako bo nastalo več kreme.

Dodate lahko med 60 in 120 ml javorjevega sirupa – več kot ga dodate, bolj sladek bo čokoladni fudge.

Uporabite lahko katerokoli čokolado. Če uporaljate mlečno, priporočam, da dodate manj javorjevega sirupa. Če uporabljate temno, pa ga lahko dodate več, za bolj sladek okus.

Za posip sem izbrala liofiliziran ribez, kakavovoa zrna in preostanek pekan orehov.

Po želji lahko kocke za okras prelijete s sladkornim prelivom.

Recept: Eva Sušin @Eva-licious.com | Eva Sušin

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Čokoladni fudge z brusnicami
BREZPLAČNA POŠTNINA PRI NAKUPU NAD 40 EUR
This is default text for notification bar