FRANCOSKI OPEČENEC S CHIA SEMENI IN BOROVNICAMI

Še en recept v nizu bolj zdrave različice francoskega opečenca. Pri tem receptu je Eva uporabila tudi Chia miks z borovnicami. Njam!

Potrebuješ:

Sestavine:
  • 500 ml mandljevega mleka
  • 1 ½ jž chia semen z borovnicami
  • 1 čž mletega cimeta
  • ½ čž mletega kardamoma
  • ½ čž mletih klinčkov
  • 1 čž kokosovega sladkorja
  • ½ žličke vanilijevega ekstrakta
  • 6 rezin toasta ali 6 rezin starega kruha

Pripraviš:

  1. V globokem krožniku zmešamo mleko in Chia semena ter pustimo 15 minut, da se zgosti.
  2. Vmešamo začimbe, kokosov sladkor in vanilijo.
  3. Segrejemo cvrnik na vroč zrak na 200°C (ali pa v ponvi stopimo žlico kokosovega olja).
  4. Prvo rezino toasta potopimo v testo za 15 sekund.
  5. Pečemo 5-6 minut na vsaki strani (v crtniku na vroči zrak ali na ponvi).
  6. Ponovimo za vse rezine; če pečemo na ponvi, po potrebi med serijami dodajamo kokosovo olje.

 

Postrežemo s sadjem, oreščki in najljubšim Ironberry javorjevim sirupom.

Nasveti:

Uporabite lahko katerakoli Ironberry Chia miks semena z jagodičevjem.

Namesto cimeta, kardamoma in klinčkov lahko uporabite tudi druge začimbe kot so muškatni orešček, ingver ali kakav.

Za peko v cvrtniku na vroči zrak ne potrebujete olja – tako bodo rezine boj hrustljave. Če želite bolj mehak rezultat, lahko rezine kruha pred peko na rahlo premažete z oljem po izbiri.

Recept: Eva Sušin @Eva-licious.com | Eva Sušin

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Francoski opečenec s Chia semeni in borovnicami